ТЕМА

Как да приложите Data Science и AI за електронната си търговия по интелигентен и икономически ефективен начин с представяне на реални кейсове

Описание:

- Какво е Customer Data Platform и с какво се отличава от стандартните бази
- Как да работим с данни от различни източници - CRM, email, mobile apps, clickdata и др.
- представяне на 2 или 3 проекта в зависимост от времето:
 * user preferences - клиент от Англия - препоръка на определени продуктови атрибути въз основа на интереса     на клиента
 * chat bot представяне - клиент от САЩ - Чатбот технологии базирани на последните AI модели на Google за     обработка на естествения език. Демо на чатбот за библиотеката на University of Southern California.
 * article advisor - клиент БГ - как да оптимизирате съдържанието си и къде да се съсредоточите

Цели:

- По-добро разбиране за това как да се комбинират различни източници на данни и защо.
- Какво е необходимо да се дефинира предварително, преди да се стартира Data Science проект - данни, цели, стъпки
- Няколко примера за реални случаи от различни области в eCommerce.

ПРЕДСТАВЯНЕ

Серги основател на ShopUp (консултантска компания в областта на eCommerce) има повече от 14 години опит в сферата  на Data Science, Machine Learning (машинно обучение) и AI (изкуствен интелект) в областта на IoT, финанси, търговия на дребно и електронна търговия.

Последните седем години работи по реализирането на различни проекти, в които прилага Data Science, а именно в секторите на мобилни билети за градски транспорт - Tickey, eCommerce - MaxCart и Catwing, в Retail - ShopUp Wifi, в роботика - Sens.ai и в email marketing - Decision Marketing.

Има повече от 5 години като Оперативен и Бизнес мениджър в големи компании като Experian и IngramMicro, завършва Executive MBA Виена 2014 с награда за отлично представяне и започва да се занимава с предприемачески начинания.

Вярва, че науката може да бъде достъпна и трябва да се споделя, съосновател е на Data Science Society, както и ментор в Софийски и Технически университет и участник в жури борда по избора на презентатори за AI Congress Берлин и Виена, с две думи #DataScience и #eCommerce :)

Повече инфо https://www.linkedin.com/in/sergiev/

TOP